Wira Merah

| DUIT Will Make Your Handsome

Blogger Adalah Satu Pekerjaan

Salam Sejahtera,

Entri ringkas dari aku.

Situasi hari pertama masuk sekolah tahun 2014.

Cikgu : Siapa nama awak ?

Murid : Nama saya Ahmad Bin Muslim

Cikgu : Nama penuh bapa ?

Murid : Muslim Bin Ali

Cikgu : Apakah pekerjaan bapa kamu ?

Murid : Bapa saya bekerja sebagai blogger.

Nampak tak. Blogger adalah satu pekerjaan.

blogger adalah satu pekerjaan

Blogger Adalah Satu Pekerjaan

Aku yakin banyak yang kat luar sana menjadikan blogger sebagai kerjaya sepenuh masa mereka.

Adakah tahun depan aku akan jumpa murid aku yang bapanya bekerja sebagai blogger sepenuh masa. Kita tunggu dan lihat.

Kalau aku masih berada di pedalaman memang belum jumpa lagi. Tapi aku ada mohon pindah. harap perpindahan aku di luluskan. Itupun kalau ada kekosongan di tempat yang di pohon.

Dan aku harap di sekolah baru nanti aku jumpa murid aku yang bapanya adalah seorang blogger sepenuh masa.

Mungkin nanti ada murid akan menjadikan blogger sebagai cita-cita mereka. Sebagai guru jangan cuba memandang sinis cita-cita murid kita.

Dengan adanya matapelajaran Teknologi Maklumat dan Multimedia harap murid-murid akan lebih terdedah dengan teknologi dan peluang pekerjaan.

16 Comments

Add a Comment
  1. kalau saya guru, dan anak murid saya kata bapa mereka adalah blogger, pasti saya akan tersenyum simpul
    ENTRI Juan ☛ Cadangan Bajet 2014 Malaysia Sebagai Rakyat MarhaenMy Profile

    1. Ha..ha..ha..senyum ada makna tu.
      ENTRI Arman ☛ Blogger Adalah Satu PekerjaanMy Profile

  2. Kalau ada anak murid yang kata bapa/ibunya blogger, saya cepat-cepat minta nombor telefon dan mohon tunjuk ajar macamana nak kerja di rumah sepenuh masa dan masih dikategorikan sebagai berjaya 😀
    ENTRI mummydearie ☛ The art of… spending!My Profile

    1. Nanti anak blogger yang masih sekolah part time jadi blogger. Income mengalahkan cikgu. he..he..he..
      ENTRI Arman ☛ Blogger Adalah Satu PekerjaanMy Profile

  3. wah, satu perkongsian menarik. kalau la budak ckp datuk dia blogger yang pencen pun aku percaya 🙂
    ENTRI pahan ☛ UPDATE PALING MENARIK DARI BLOG WALKING #9My Profile

    1. Blogger pencen pun dapat duit he..he..he…
      ENTRI Arman ☛ Blogger Adalah Satu PekerjaanMy Profile

  4. Hehehe bapa kerja apa? blogger..cikgu terkebil-kebil tapi tu dululah, sekarang mungkin cikgu pun tersenyum. Hehehe…semoga permohonan bro untuk pindah berjaya diluluskan…
    ENTRI adikensem ☛ Wordless Wednesday – iGotravel.myMy Profile

    1. Tq, adikensem. Rasanya ramai yg belum tahu yg blogger ni boleh di kategori sbg satu pekerjaan.
      ENTRI Arman ☛ Blogger Adalah Satu PekerjaanMy Profile

  5. kalau anak murid cakap bapanya blogger maka boleh tanya juga nama blog bapanya supaya dipromosikan di sekolah-sekolah
    ENTRI kakiblog ☛ 3 Cabaran Utama BlogwalkingMy Profile

    1. Kalau bapa murid blogger berjaya. Boleh panggil utk beri motivasi dengan murid.
      ENTRI Arman ☛ Blogger Adalah Satu PekerjaanMy Profile

  6. tak sedikit diantara mereka (narablog) yang yang menjadikan blongging sebagai pekerjaan utama tapi tapi kalau masih pemula kalau bisa sih jangan dulu langsung menjadi fulltime blogger, bisa kasihan anak istri, sebaiknya kan di bagi dulu antara offline dan online, dan sekiranya pekerjaan online sudah menjanjikan untuk memenuhi penghidupan keluarga bolehklah alih profesi menjadi fulltime blogging
    ENTRI Rizkyzone.com ☛ Ditolak IdBlogNetworkMy Profile

  7. aku tka leh bayangkan nnti anak aku sekolah dalam borang isi tang pekerjaan bapa blogger..hu3
    ENTRI blogger lelaki ☛ Apa Itu Hak Asasi Manusia?My Profile

    1. Nanti guru besar tanya..blogger tu kerja apa? Ha..ha..ha..

  8. Terima kasih bro..ya saya nak jadikkanya sumber pendapatan tetap dengan blog..insyaAllah..hehe
    ENTRI Hafizul ☛ Blog Isteri CurangMy Profile

    1. Sama2. Semoga berjaya Hafizul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Copyright 2017 Wiramerah.com - All Rights Reserved Frontier Theme