Wira Merah

| DUIT Will Make Your Handsome

Cabaran Terakhir iPhone 5s

Cabaran Terakhir iPhone 5s | Salam Sejahtera,

Akhirnya cabaran terakhir iphone 5s bermula pada 1 November 2014. Untuk mengetahui syarat-syarat cabaran akhir ini boleh klik SINI.

Setelah berjaya menempatkan diri di pusingan pertama boleh baca entri penyertaan aku di sini. Dan untuk cabaran kedua iaitu cabaran komen terbanyak di blog denaihati.com aku juga berjaya menempatkan diri dalam 70 peserta layak ke cabaran akhir.

Cabaran Terakhir iPhone 5s

Untuk cabaran terakhir ini 70 peserta di minta untuk membuat satu entri bertajuk “Blogger Buat Duit Online”. Bagi aku tajuk ini agak mencabar kerana pengalaman membuat duit online belum banyak lagi. Walaupun dari segi pengetahuan dan ilmu itu sudah ada.

Tapi pengalaman menjadi blogger yang betul-betul buat duit dengan blog masih belum tercapai. Entri untuk cabaran terakhir masih dalam draf dan akan di publish dalam masa terdekat ini.

Mungkin aku masih lagi di kategorikan orang baru dalam dunia blogging. Blog pun baru berusia setahun jagung. Jadi pengalaman buat duit online melalui blog memang masih sedikit lagi.

8 Teknik Mencipta Produk Sendiri Yang Laris & Menguntungkan

Cabaran Terakhir iPhone 5s

Cabaran Terakhir iPhone 5s – Wallpaper sepanjang Contest berlansung.

Selain dari membuat entri “Blogger Buat Duit Online” peserta juga sekali lagi dikehendaki untuk menempuh cabaran meninggalkan komen di blog denaihati. Untuk kali ini komen akan di kira dan mata akan di ambil dari setiap komen yang di tinggalkan. Apa yang menarik top 10 pengomen terbanyak dari 1 – 30 November akan mendapat hadiah saguhati berupa wang tunai.

Selain dari meninggalkan komen 70 peserta yang layak untuk pusingan akhir juga dikehendaki menjawab soalan kuiz. Soalan kuiz akan keluar setiap minggu. Pemenang akan di kira dari kepantasan menjawab dan jawapan yang tepat. Kuiz ini juga akan di kira mata untuk mendapat hadiah utama iaitu 5 buah iphone 5s. Selain itu peserta juga akan mendapat hadiah saguhati jika menjadi pemenang untuk kuiz ini.

Dari segi hadiah memang sangat lumayan dan sukar untuk dilepaskan. Apapun rezeki masing-masing. Yang penting usaha harus di teruskan. Ini kerana bagi seorang blogger untuk memenangi contest ini bukan setakat untuk memenangi iphone 5s. Tapi ada sesuatu yang lebih bernilai untuk dipelajari dari kontest ini.

Kesimpulan

Menang atau kalah adat pertandingan. Semoga semua peserta dapat bersaing dengan sihat. Dan tahniah untuk 70 peserta yang layak untuk pusingan akhir. Semoga perjuangan untuk menjadi pemenang tidak sia-sia dan kita dapat belajar sesuatu dari kontest iPhone 5s ni.

18 Comments

Add a Comment
  1. Good luck wiramerah.mencabar jugak nak bersaing 70 org tu
    ENTRI Aishah Ahmad ☛ Di mana AA?My Profile

    1. Terima kasih AA…
      ENTRI Wira Merah ☛ Cabaran Terakhir iPhone 5sMy Profile

  2. seandainya saja blogger indonesia bisa ikutan, semoga berjaya mas

    1. Mungkin suatu hari nanti denaihati boleh buat contest untuk semua blogger Malaysia, Indonesia, Brunei dan Singapura…tq mas.
      ENTRI Wira Merah ☛ Cabaran Terakhir iPhone 5sMy Profile

  3. Wow. a great reward.. 🙂

  4. cabaran terakhir memang lebih mencabar…semoga berjaya bro
    ..
    ENTRI Denaihati ☛ Cabaran terakhir iPhone 5sMy Profile

    1. Betul tu DH. Entripun masih blm siap. baru draf je..

  5. semoga berjaya..berani menyahut cabran..:)
    ENTRI diana ☛ AWAK!!BILA NAK HANTAR HADIAH SAYA??My Profile

  6. tuff juga cabaran terakhir ni ya,tapi kalau semangat nak menang aipon tu tinggi tak jadi masalah langsung kan 🙂
    ENTRI Noriza Rahman ☛ DugroSTAR ~ Saya sayang Mama LEBIH LAGIMy Profile

    1. Betul tu, cabaran ni mmg mencabar. Hadiah juga sangat lumayan…
      ENTRI Wira Merah ☛ Bila Blog Kena Google SandboxMy Profile

  7. tak sabar menunggu entri terbaik bro…memang full point nie..
    ENTRI Hero Borneo ☛ 3 Blogger Terbaik Menjadi HeroMy Profile

  8. Semoga berjaya mengikuti cabaran terakhir kontes iPhone 5s dari denaihati ini
    ENTRI News Farras ☛ Cara Mensyukuri Nikmat AllahMy Profile

    1. Terima kasih News Farras.

  9. rasa terkilan juga sebenarnya..sebab tak dapat buat entri yang betul2 mantap untuk task terakhir..sebab memang dah draft awal2 entri tu…disebabkan terpaksa balik kampung…terpaksa submit entri guna phone je..dan tak sempat edit entri tu…huh
    ENTRI blogger lelaki ☛ Vitamin Shaklee Bagus Untuk KesihatanMy Profile

    1. Tak pe bro, mana tahu rezeki…kadang2 apa yg kita anggap tak baik, baik bagi orang lain…

  10. hai nama saya nurhanniehafizah saya tinggal di kampung sikuati kudat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Copyright 2017 Wiramerah.com - All Rights Reserved Frontier Theme