Wira Merah

| DUIT Will Make Your Handsome

Contest SEO Eridy Terhangat Di Pasaran

Salam Sejahtera,

Contest SEO Eridy semakin hari semakin panas. Memang terhangat di pasaran untuk penutup tahun 2013 ini. Ini adalah entri kedua susulan dari entri penyertaan aku untuk Contest SEO Eridy. Sesiapa yang belum menyertai contest ini boleh sertai sekarang sebelum tarikh tutup pada 11.12.2013.

Aku memang akui masih lemah lagi dalam permainan SEO ini. Lagipun usia blog ini baru sahaja 2 bulan lebih. Dan banyak perkara berkaitan SEO ini yang perlu di pelajari. Dengan menyertai contest seo eridy ini adalah peluang untuk memantapkan lagi teknik seo. Kalau kalahpun itu tidak mengapa. Dapat mempraktikkan ilmu yang adapun aku bersyukur.

contest SEO Eridy

Contest SEO Eridy

Sebenarnya sejak blog ini di bangunkan pada bulan oktober yang lepas. Aku memang sudah berniat akan menyertai mana-mana contest yang berkaitan dengan SEO. Dan Contest SEO Eridy ini menjadi mangsa ekperimen untuk blog wira merah ini.

Melalui Contest SEO Eridy ini, aku banyak membaca berkaitan dengan teknik seo. Dari SEO On Page hinggalah SEO Off Page. Untuk SEO On Page mungkin sedikit mudah untuk di aplikasikan dalam blog. Tapi untuk SEO off page ia memakan masa dan agak merumitkan. Terutama dalam bahagian membina link atau link building atau lebih di kenali sebagai backlink. Walaupun proses ini memakan masa, ini tidak bermakna blog baru yang masih kurang backlink tidak boleh menawan puncak google.com.

Dari Contest SEO Eridy ini aku telah membuat tetapan (setting) semula blog aku supaya dari segi SEO on page lebih baik. Jika anda ingin belajar banyak berkaitan SEO anda boleh belajar DI SINI. Harap dapat membantu anda. Aku sendiri pun masih banyak perlu di belajar dan di praktikkan.

Contest SEO Eridy sangat mendapat sambutan hangat dari para blogger Malaysia. Mungkin di sebabkan blogger-blogger ini sangat dahagakan ilmu SEO atau ini adalah tempat untuk beradu kekuatan SEO blog masing-masing. Apa yang aku perhatikan, kebanyakkan blogger yang menyertai SEO ini semata-mata untuk menimba ilmu pengetahuan berkaitan dengan SEO blog.

Akhir sekali, untuk semua yang menyertai Contest SEO Eridy ini dapat bersaing secara sihat. Jangan pula ada yang copy paste artikel untuk contest. Seperti amaran sari tuan yang empunya contest iaitu Encik Eridy. Tahniah dan syabas kerana penganjuran Contest SEO Eridy.Contest ini banyak membantu aku untuk berkenalan dengan lebih ramai blogger lama dan baru. Dan juga kenal blog yang seo blog nya mantap dan power.

Jika anda suka artikel Contest SEO Eridy ini kongsikan di facebook atau Twitter atau Google+. Terima kasih kerana sudi membaca tulisan aku sampai habis. Anda memang kacak.

14 Comments

Add a Comment
  1. perrrg ! ayat promosi :

    ” Contest SEO Eridy ini menjadi mangsa ekperimen untuk blog wira merah! ”

    hehe. selamat maju jaya 🙂
    ENTRI pahan ☛ Tip Jadi Pemenang Contest SEO Eridy like a bossMy Profile

    1. Ha..ha..ha..aku masih ‘Band 1’ bab SEO ni pahan…
      ENTRI Arman ☛ Contest SEO Eridy Terhangat Di PasaranMy Profile

  2. Good Luck Bro.. Blog menarik, entri pun bagus.. Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang Contest SEO Eridy … 😉
    ENTRI Anuar ☛ Penangan Facebook AdsMy Profile

    1. Tq bro, masih belajar lagi ni…mana nak lawan otai SEO .
      ENTRI Arman ☛ Contest SEO Eridy Terhangat Di PasaranMy Profile

  3. walaupun bro buat blog ini dua bulan tapi bro dah masuk dunia blogger 2011..kira otai juga tu!
    ENTRI kakiblog ☛ Percubaan Plugin Anti-MalwareMy Profile

    1. Mana ada otai, Kaki blog lagi hebat he..he..he..he..Blog ktk masih ada masalah link, Cuba minta bantuan pihak hosting utk kesan apa masalah dan minta mereka selesaikan. Kalau mereka tak nak tolong pindah hosting je..Tuk cadanagan jak : 1. Cuba deactive/delete semua plugin yg mencurigakan 2. Tukar theme . Takut ada script jahat dalam plugin / theme yg ktk pakei..
      ENTRI Arman ☛ Contest SEO Eridy Terhangat Di PasaranMy Profile

  4. memang tengah hangat contest tu.. tapi tak join plak
    ENTRI zool ☛ Panduan Ringkas Untuk Lulus Ujian MemanduMy Profile

    1. Sempat lagi nak join…

  5. bagus…ramai gile lah yang join..hoho..selamat berjaya bro 😀
    ENTRI reezluv ☛ Outing Colours Of Taiping 2013My Profile

  6. pehh…berpuluh-puluh dah orang join rupanya..baru kejap aku tinggal nih. hoho
    ENTRI titan ☛ Contest SEO Eridy – Teknik dan Taktikal.My Profile

    1. Dan ratus dah..he..he..he..

  7. Balas kunjungan bro 🙂
    Hebat blog bro..ada adsense 🙂
    ENTRI Shah ☛ Shah wrote a new post, Contest SEO EridyMy Profile

    1. Tq, dtglah lagi bro. Kalau minat dgn iklan adsense buatlah apa yg patut he..he..he..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Copyright 2017 Wiramerah.com - All Rights Reserved Frontier Theme