Wira Merah

| DUIT Will Make Your Handsome

Contest SEO Eridy Percubaan Pertama

Salam Sejahtera,

Contest SEO Eridy – Ini adalah merupakan Contest SEO pertama yang saya sertai. Tujuan utama ialah untuk menguji sejauh mana seo untuk blog wira merah ini. Dengan penyertaan Contest SEO Eridy ini nanti akan menjadi garis panduan untuk saya membaiki kelemahan yang ada pada blog ini supaya ia betul-betul mesra SEO di masa depan.

Dari apa yang saya perhatikan di google.com pada 02.12.2013. Dengan kata kunci Contest SEO Eridy dengan hasil carian 1,150 dan lepas ini mungkin semakin banyak persaingan. Salah seorang yang ada dalam hasil carian ini adalah peserta pertama yang menyertai Contets SEO Eridy.

contest seo eridy

Contest SEO Eridy

Informasi berkaitan Contest SEO Eridy

 

Tarikh pendaftaran atau penyertaan  sebelum atau pada 11.12.13 .
Tarikh pendaftaran akan ditutup pada 11.12.13. 
Contest bermula pada 12.12.13 sehingga 30.12.13. Bermakna ada lebih kurang 2 minggu lebih untuk berjuang menawan google.com .

Syarat Contest SEO Eridy

 

* Peserta bertandingan atas keyword ” Contest SEO Eridy ” .
* Entri mengikuti kreativiti tersendiri .

Antara hadiah yang di tawarkan ialah :-

Hadiah untuk contest ini ialah wang tunai berjumlah RM500.00

Tempat Pertama : RM200 x 1

Tempat Kedua    : RM 100 x 1

Tempat Ketiga    : RM 80 x 1

Saguhati              : RM 20 x 6

Pemenang akan ditentukan melalui blog yang berada di kedudukan muka surat pertama carian Google bagi keyword “Contest SEO Eridy” . Carian dibuat di Google.com menggunakan private browsing. Dapatkan maklumat lanjut contest seo eridy.

Jom kita sama-sama menyertai contest ini bagi membaiki tahap seo blog kita. Semakin ramai yang meyertai semakin bagus untuk mengetahui kelemahan yang ada pada blog kita. Kalau tidak pun sekurang-kurangnya ada entri yang hendak di kemaskini pada blog bagi yang tiada idea. Lagipun penganjur memberikan kebebasan pada kita untuk menulis entri. Asal tajuk tidak lari dari yang di tetapkan.

Harap contest seo eridy ini akan memberi banyak pengajaran kepada saya sebelum berlabuhnya tahun 2013. Masih banyak yang perlu di belajar. Kalau hendak belajar SEO ini boleh pecah kepala dibuatnya. Apapun belajar perlu diteruskan.

Ilmu SEO ini tidak akan habis di belajar. Belum lagi belajar SEO untuk Yahoo, Bing dan enjin carian lain. Jangan pening kita belajar untuk kuasai google aje.

65 Comments

Add a Comment
  1. gud luck bro… sama2 kita meriahkan contest ni
    ENTRI sohoque ☛ Contest SEO Eridy Pentas Menguji Ilmu SEOMy Profile

    1. Tq..bro…tengah nak test enjin ni he..he..he..

  2. wah, dah join juga kontest ini.. semoga berjaya…
    ENTRI Akuro San ☛ Beli Domain Harga Murah di Awn.myMy Profile

    1. Baru nak cuba ni…cuak juga rasa..he..he..he..
      ENTRI Arman ☛ Contest SEO Eridy Percubaan PertamaMy Profile

    1. Tq..nak test seo je bro…
      ENTRI Arman ☛ Contest SEO Eridy Percubaan PertamaMy Profile

  3. masa ni la nak test skill seo kita tu. hoho..
    ENTRI titan ☛ Contest SEO EridyMy Profile

    1. Betul tu Titan…aku cuba-cuba jer he..he..he…mana nak lawan otai mcm Titan ni.
      ENTRI Arman ☛ Contest SEO Eridy Percubaan PertamaMy Profile

  4. Semoga berjaya! Mari meramaikan contest ni.
    ENTRI kaykillua ☛ Contest SEO EridyMy Profile

  5. Kalau dapat belajar SEO untuk enjin carian Yahoo dan Bing sekali itu lebih bagus.. Blog akan jadi lebih mantap.. Semoga berjaya..
    ENTRI Anarm ☛ Contest SEO EridyMy Profile

    1. Betul tu..tapi aku setakat ni seo utk google pun belum khatam lagi he..he..he..
      ENTRI Arman ☛ Contest SEO Eridy Percubaan PertamaMy Profile

  6. Masa untuk perah otak bro..sama2 kita cuba. Hehe
    ENTRI Hafiz Rahim ☛ Contest SEO EridyMy Profile

    1. Ya bro, perah otak sampai lembam he..he..he..

  7. Good Luck Bro… Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang Contest ini…

    Bila baca entri ini, rasa nak join jer contest SEO ni… Tapi apabila mengenangkan komitmen yang perlu diberikan untuk memenangi Contest SEO ini, saya terpaksa berfikir beberapa kali, samada nak join ataupun tidak…

    Tunggulah.. Kalau ada masa nanti saya akan bagi jawapannya, samada nak join ataupun tidak…
    ENTRI Anuar ☛ Cabaran Untuk Mendapatkan Samsung Galaxy Note II Secara PERCUMA, Berbaki 28 Hari LagiMy Profile

    1. Tq bro, saje ikut bro. Untuk belajar SEO.. tak menang atau kalah tak kisah bro.

      1. Tak tahan tengok semakin ramai orang dah join contest ini. Dalam keadaan merangkak saya berusaha juga nak join contest ini… hikhikhik.. 😉
        ENTRI Anuar ☛ Contest SEO Eridy bahan Ujikaji ke 6My Profile

        1. Teruskan usaha bro, semoga berjaya.

  8. Salam buat wiramerah…ramai yg join ye…tidak terkecuali diri ini. Semoga berjaya. Bolehlah uji seo kita ye…
    ENTRI Kamil Salleh ☛ Contest Seo EridyMy Profile

    1. w’salam,mmg mendpt sambutan contest seo ini. utk kamil pun semoga berjaya.

  9. good luck…puteri pun dah join sekali 🙂
    ENTRI puteri kasih ☛ Contest SEO EridyMy Profile

    1. Tq. Puteri. Semoga berjaya..

  10. Semoga berjaya..balun selama ilmu seo yang ada…
    ENTRI Man ☛ 7 Cara Untuk Menang Contest SEO EridyMy Profile

    1. Tq bro..belasah jer setakat yg ada..

  11. Ada harapan nak menang juga ini walaupun percubaan yang pertama WM.

    1. Makin ramai yg join, putus harapan he..he..he..

  12. Join kontes seperti inilah untuk test SEO kita. 🙂
    ENTRI Asyrof Asri ☛ Contest SEO EridyMy Profile

    1. Betul tu asyrof, dapat membaiki kelemahan.

  13. Tq bro..gud luck juga utk bro..

  14. semoga berjaya bro 🙂 ni tips dari aku.hehe
    ENTRI pahan ☛ Tip Jadi Pemenang Contest SEO Eridy like a bossMy Profile

    1. Tq..bro,kau pun dah ikut juga contest ni kan..banyak giler yg ikut.

  15. wah.. ada contest.. nasib baik datang sini. baru aku perasan.. kalau sempat ok gak ni join
    ENTRI Mohd Hilmi ☛ Kenapa Orang Makan Menggunakan Tangan?My Profile

    1. Tq singgah sini bro.Sempat lagi nak hantar entri penyertaan. Semoga berjaya bro.

  16. wow nice entry..good luck 🙂
    ENTRI Liniey Nor ☛ Contest SEO EridyMy Profile

  17. Selamat berjaya bro,sama-sama kita meriahkan contest yang hebat ini
    ENTRI wazy ☛ Contest SEO EridyMy Profile

  18. selamat berjaya….saya pun join juga…nie first time saya mencuba…

    1. Tq..saya pun pertama kali cuba..
      ENTRI Arman ☛ Contest SEO Eridy Terhangat Di PasaranMy Profile

  19. semoga berjaya dalam kontes ini..

    p/s: Salam blogwalking dari peserta-Contest SEO Eridy

    1. Tq..semoga bro pun berjaya..

  20. Semoga berjaya untuk awak. Saya datang ke mari kerana kita sama-sama join contest seo eridy yang tengah top sekarang ini. Sekian, terima kasih.
    ENTRI Top Seo Friendly ☛ Apa Itu SEOMy Profile

    1. Tq..semoga berjaya juga untuk awak..
      ENTRI Arman ☛ Kemaskini WordPress 3.8 Antara Muka baruMy Profile

  21. Hi…salam kunjungan…saya dari contest yang sama…good luck!

    singgah sini,klik2, baca2, hehe..

    TEMPAH LOGO MURAH

    Salam kenal antara blogger.
    ENTRI Sofinah Lamudin ☛ Contest SEO Eridy – Mr.Jocko (Blogwalking)My Profile

    1. w’salam, tq singgah sini. Semoga berjaya.

  22. semoga sukses untuk kontes eridy ni bro….
    ENTRI Denaihati ☛ Mangsa Banjir bukan sekadar perlukan bantuan materialMy Profile

    1. Tq..bro denaihati..Contets Denaihari bila nak mula he..he..he..
      ENTRI Arman ☛ Kemaskini WordPress 3.8 Antara Muka baruMy Profile

  23. Semoga berjaya juga untuk segmet ini wara merah.
    ENTRI Pokok Manggis Depan Rumah ☛ Contest SEO EridyMy Profile

  24. Selamat berjaya bro! Moga2 ada rezeki utk bro =)
    ENTRI hafizmd ☛ Contest SEO Eridy | Syok Main SEO?My Profile

  25. Good luck all the best bro 🙂
    ENTRI Khairul Zamri ☛ Contest SEO EridyMy Profile

  26. Blogger Top Star

    Salam sejahtera…. Datang kemari ingin memberi sokongan agar ianya lebih hebat dan meriah lagi. Saya juga datang pada contest yang sama. Semoga berjaya…. Jom terjah entri saya :
    ENTRI Blogger Top Star ☛ Contest Seo EridyMy Profile

    1. Tq bro..singgah sini. Datang lagi nanti jengok2 sini..

  27. MUHAMMAD NOOR FIRDAUS ISKANDAR BIN HAJI BASHAH

    Salam, good luck for you, mesti menang ok? sebab is tolong doakan…
    Selamat bercontest dan selamat maju jaya.

    Contest SEO Eridy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Copyright 2017 Wiramerah.com - All Rights Reserved Frontier Theme