Wira Merah

| DUIT Will Make Your Handsome

Kemaskini WordPress 3.8 Antara Muka Baru

Kemaskini WordPress 3.8 Antara Muka Baru | Salam Sejahtera,

Apa khabar anda hari ini ? Semoga sihat dan berbahagia di samping keluarga tersayang. Intro surat cinta he..he..he… Hari ini wordpress membuat kemaskini 3.8 . Sudahkan anda kemaskini ke versi terbaru.

kemaskini wordpress 3.8

Kemaskini WordPress 3.8

Paparan antara muka terkini wordpress 3.8. Secara keseluruhan aku memang suka dengan antara muka ini. Kemas dan simple. Ada fungsi-fungsi baru yang dikenalkan. Jika anda belum kemaskini ke versi 3.8, lakukan sekarang.

Baca juga : Mac OS X Mavericks 10.9 Percuma

Kemaskini WordPress 3.8 Antara Muka Baru

Sama ada anda suka atau tidak. Terima sahaja pembaharuan yang di bawa oleh wordpress 3.8 ini. Aku suka penggunaan font baru untuk wordpress 3.8. Tulisan lebih besar dan senang untuk di baca.

Sekiranya anda terasa ingin mengemaskini setiap kali keluar versi baru wordpress. Pastikan anda melakukan backup data blog anda. Ini adalah bagi memastikan jika terjadinya masalah apabila melakukan kemaskini anda mempunyai back up data untuk blog anda. Proses back up ini sangat penting.

Selain dari itu pastikan juga plugin yang di gunakan sesuai dengan versi terbaru wordpress. Biasanya pihak pembangun plugin akan membuat kemaskini untuk plugin yang mereka buat. Jika tiada kemaskini plugin dan didapati plugin yang digunakan tidak sesuai dengan versi wordpress terkini pastikan anda uninstall plugin itu. Ini kerana menggunakan plugin yang tidak dikemaskini dan tidak dapat menyokong versi terbaru wordpress akan menyebabkan prestasi blog anda juga akan menurun.

Kesimpulan

Jika anda menggunakan wordpress sebagai paltform untuk berblog ada akan sentiasa menerima kemaskini terkini dari wordpress. Kemaskini ini adalah bertujuan untuk meningkatkan keselamatan wordpress terutamanya.

OK. Ini sahaja untuk hari ini. Badan rasa mahu demam. Hidung sumbat. Badan rasa sejuk. Selamat bersembahyang Jumaat.

5 Comments

Add a Comment
  1. Hmm.. Nampak kemas dan simple antara muka baru wordpress ni…
    ENTRI Anuar ☛ Cara Paling Mudah Meletakkan Blog Anda Di Page Pertama Google.. Terbukti berkesan!!My Profile

    1. Betul tu anuar. simple lagipun ia responsive. Mudah nak berblog guna smartphone.
      ENTRI Arman ☛ Kemaskini WordPress 3.8 Antara Muka baruMy Profile

  2. hoho..semua udah update aa..bagus. bagus.
    ENTRI titan ☛ WordPress 3.8, Hoki, Bola Sepak dan Blogging.My Profile

    1. Sedap mana memandang…

  3. saya pun dah update ke wordpress 3.8
    ENTRI zool ☛ Kerajaan belanja RM400 juta jika tol tidak naikMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Copyright 2017 Wiramerah.com - All Rights Reserved Frontier Theme