Wira Merah

| DUIT Will Make Your Handsome

Pendapatan $138,317.38 Sebulan

Salam Sejahtera,

Pendapatan $138,317.38 Sebulan –Β Senyum sinis, ketawa mengejek, kata-kata negatif gerenti keluar dari mulut orang sekeliling kita. Tak percaya. Cuba beritahu rakan atau saudara anda. Katakan anda suatu hari nanti mahu pendapatan $138,317.38 sebulan secara online.

Saya gerenti paling buruk sindiran pun senyum sinis gerenti nampak di wajah rakan atau saudara mara anda. Ada otot kat muka di luar kawalan otak. Ia akan mengambarkan emosi kita masa itu. Tak boleh tipu.

Petikan di bawah saya ambil dari blog John Chow seorang yang berjaya di dunia internet.

Yes, I made $138,317.38 in one month! This figure includes the $25,000 I won in the partner contest, but does not include income from my blog, Clickbank products, continuities, or any other of the over one dozen online income sources. I’ll leave it up to you to guess what my total Internet income is πŸ™‚

Ini belum lagi dari pendapatan beliau dari cabang-cabang lain pendapatan online. Ini bukti bahawa internet adalah lubuk duit. Sebab sekarang kita nak cari lubuk emas, bijih timah, bijih besi ke memang susah. Nak cari lubuk petroleum pun susah. Kalau anda jumpa memang anda kaya nanti.

pendapatan john chow

Gambar John Chow Yang Kacak

Kita hari-hari menghadap internet main facebook, twitter, game tapi tak nampak duit di sana. Orang lain semakin maju tapi kita. Masih lagi dengan taraf pemikiran kita. Tunggu bukti, bukti, bukti. Tapi tidak mahu mencuba. Nak sangat cepat kaya. Tapi sampai tua pun tak kaya-kaya. kalau masuk team mat rempit makan asaplah jawabnya he..he..he..

Masuk skim cepat kaya memang cepat orang kita ni. Kalau skim lambat kaya, perlu usaha dan perlu buat kerja memang susah sikit.

Duit – Duduk Diam Dapat Duit. Mana ada. Benda ni berlaku kalau anda dah ada duit banyak. Bolehlah duduk diam dapat duit. Simpan duit banyak dalam bank. Tunggu bonus dan dividen sahaja pun tak habis belanja.

Aku memang tidak ada pendapatan seperti John Chow tapi aku mahu ikut cara John Chow. Tak dapat pendapatan sebanyak John Chow pun tak apa. Dapat 1% dari jumlah pendapatan dia pun aku bersyukur.

Ok. Kita buat kira-kira sikit. $138,317.38 x 1/100 = $1,383.17. Cuba kita tukar dengan nilai RM. $1,383.17 x RM3.00 = RM4,149.51 . Telan air liur kejap. Ni dah lebih dari cukup.

Tapi In Sha Allah, aku percaya kalau aku terus berusaha. Rezeki itu akan datang nanti. Mungkin tahun ini. Kalau tidak tahun depan. Dan mungkin suatu hari nanti. Aku tak berani nak berjanji. Rezeki itu dari Allah. Cepat atau lambat Β yang pasti kalau kita berusaha. Rezeki itu tetap anda. Janji Allah pasti. Rezeki itu pasti. Mati itu pasti.

Panduan Bekerja Di Rumah – Mudah dan Selamat

Seperti kata penulis buku ‘Berani Gagal’ Billy Lim, jangan peduli dengan hasil, yang penting adalah apa usaha yang kita buat untuk mendapatkan hasil. Beri tumpuan pada usaha.

Di Malaysia banyak juga yang berjaya menghasilkan duit di internet. Untuk menceburi bidang buat duit di internet ada cabaran tersendiri. Banyak juga yang tersungkur dan tidak kurang juga yang berjaya.

26 Comments

Add a Comment
  1. tak boleh takut untuk mencuba dan kena ada fokus untuk terus berusaha πŸ™‚
    ENTRI puteri kasih β˜› The Last WillMy Profile

    1. Betul tu. kena fokus.

    2. betul tu puteri πŸ™‚
      ENTRI pahan β˜› Bonus – Segmen Kau bertanya Kami menjawabMy Profile

  2. John Chow ni memang kepoweran dia dah sampai tahap gaban. Hari2 sy baca blog dia..mmg cukup membakar semangat.
    ENTRI Earnic β˜› Graduan Baru Susah Dapat Kerja, Pilihan Yang Ada Ialah Sambung Belajar. Dan Sambung Lagi, Lagi..My Profile

    1. Betul tu earnic.bapa otemen pun kalah.

    2. Earnic..blog kau kena sekat 1BestariNet. Tak dapat nak buka..Tak lepas sekatan dari MOE pollicy.
      ENTRI Arman β˜› Pendapatan $138,317.38 SebulanMy Profile

      1. Maksudnya blog ambe tak boleh dibuka di sekolah-sekolah ke? Uhuuu pasal pa pulak ni…tq tolong bagitahu ni
        ENTRI Earnic β˜› Orang Lelaki di Dapur : Resipi Fajitas dan Nasi SepanyolMy Profile

        1. Asal sekolah yg guna 1Bestarinet tak boleh buka.Ok sama2.

  3. semoga bro sukses mencapai sasaran bro, insyaAllah.
    ENTRI Denaihati β˜› WordPress Master Class dan Insentif bulananMy Profile

  4. pernah dengar nama dia tapi tak penah masuk blog dia.. hoho
    ENTRI encikarman β˜› Contoh Entri Spam Kat Blogspot dan 2 Cara Senang Elakkan Benda Ni Berlaku Lagi.My Profile

    1. Banyak ilmu kat blog dia bro.Aku BI kelaut.Tapi cara dia tulis boleh juga aku faham. Sebab ayat dia mudah utk difahami.

  5. semoga bro pun akan berjaya nanti
    ENTRI blogger lelaki β˜› Cara Mengetahui Handphone Samsung OriginalMy Profile

    1. tq.semoga bro berjaya juga.

  6. memang selalu gak baca blog dia dulu..
    ENTRI titan β˜› Give your best work lahh..My Profile

    1. Patut titan dah hebat sekarang. Dah banyak ceduk ilmu John Chow…
      ENTRI Arman β˜› Teknik SEO Ciri-Ciri Blogger BerjayaMy Profile

  7. sebebnranya juga tak ada msalah, internet ladang buat cari duit masih luas, kalau mengatakan pada orang yang belum pernah sukses / mencuba berbisnis online yang ada malah di ketawakan, tapi kalau berbicara dengan sesama pebisnis online justru mereka malah bisa bersaing dalam hal pendapatan, misalnya berlumba misalnya dalam sebulan target berapa $$ dan siapa yang lebih besar pendapatannya begitu.
    ENTRI Rizkyzone.com β˜› Roti Rumahan, Usaha di Rumah yang MenggiurkanMy Profile

  8. saya juga berharap untuk dapat seperti itu
    ENTRI kakiblog β˜› 3 Cabaran Utama BlogwalkingMy Profile

    1. Semoga berjaya kakiblog.

  9. Bila tengok orang dapat banyak duit, kita pun pasang impian sama tapi kalau malas berusaha tapi nak cepat kaya memanglah tak kemanalah jawabnya. Hensem juga John Chow ni (tetiba aje…sebab duit dia banyak sangatkan…)
    ENTRI mummydearie β˜› Abang oh Abang!My Profile

    1. Malas dan mentaliti cepat kaya yg menyebabkan bumiputera susah nak maju.
      ENTRI Arman β˜› Blogger Adalah Satu PekerjaanMy Profile

      1. ye saya pun kena buang dah persepsi tu. Berblog adalah untuk berkarya..dan ia adalah sunnah para rasul..
        ENTRI Marhamah β˜› Memahami Javaskrip yang tak Segerak (Async, Asinkron)My Profile

        1. yup..buat kerja dulu. In Sha Allah. Rezeki tu dtg nanti.

  10. Berfikir-fikir juga nak buat macam tu tapi belum sampai seru lagi. heee…..
    ENTRI adikensem β˜› Mari Cuba Buat Duit Dengan IklanSticky.ComMy Profile

  11. Emm tak pernah singgah lagi kat laman beliau tu..emm saya belum jumpa lagi lubuk duit dalam internet..kalau dah jumpa nanti mesti dapat jana duit macam dia ni..emmm
    ENTRI Hafizul β˜› Blog Isteri CurangMy Profile

    1. In Sha Allah hafizul ada jalannya. Aku lihat bro memang komited dlm bidang blogging ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Copyright 2017 Wiramerah.com - All Rights Reserved Frontier Theme