Wira Merah

| DUIT Will Make Your Handsome

Tetapkan Sasaran November Blog Anda

Salam Sejahtera,

Tetapkan sasaran November blog anda – Oktober sudah berlalu, dan masa artikel ini di tulis 10 minit lagi nak meninggalkan 1 November.

Ini dah masuk bulan kedua blog ini wujud. Dan terima kasih kepada rakan blogger kerana sepanjang oktober yang lalu banyak memberi semangat untuk aku menulis di blog ini.

Sasaran November

Image – Thank Google Image

Untuk bulan oktober yang lepas tidak banyak sasaran yang aku letak pada blog ini. Antara sasaran yang tercapai pada oktober lepas ialah target keyword berada page 1 google dan Unique Visitor 100 sehari. Untuk UV alhamdulilah ia mencapai lebih 200 sehari. Walaupun sasaran aku tidak besar pada mulanya.

Dan untuk November aku cuba target beberapa keyword lagi supaya berada di page 1 google. Cuma buat masa ini aku masih lagi tidak faham dengan carian di google.com dan google.com.my . Dan sememangnya ada perbezaan hasil carian.

Di google.com keyword target berada di page 1. Dan bila di semak di google.com.my berada di page 4 atau ke atas.Kalau ada rakan-rakan boleh jelaskan tinggalkan di ruangan komen. Atau buat satu entri di blog. Lepas tu tinggalkan link entri anda di ruangan komen.

Untuk UV blog ini pula aku sasarkan untuk mendapat 400uv sehari. Sasaran aku memang tidak tinggi. Bak kata pepatah sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Sasaran terlalu tinggi sampai tak larat nak lakukan aku rasa tidak relevan. Aku ni bukan ada masa 24 nak mengadap blog. Paling tidak pun 2 – 3 jam sehari untuk berblog.

Dan untuk bulan November ini juga. Aku akan cuba melansingkan Rank Alexa. Untuk Malaysia aku cuba sasarkan di bawah 3,000. Sebab sekarang 5,271. Dan untuk Alexa Rank in World aku cuma sasarkan bawah 1 juta. Sekarang masih 1 juta lebih. Dah kurangkan dari 5 juta ke 1 juta lebih bulan oktober lepas.

Pada bulan november ini juga aku akan cuba lebih banyak blogwalking. Masih banyak lagi blog yang aku belum singah untuk berkenalan.

Sasaran November

Image – Google Image

Akhir sekali, sasaran ini penting walaupun ia kecil. Kejayaan mencapai sasaran yang kecil ini sangat bermakna. Kerana sasaran yang kecil inilah kita akan dapat mencapai sasaran utama kita. Atau mendapat kejayaan yang lebih besar.

Anda pula bagaimana. Apakah sasaran yang anda tetapkan untuk bulan November ini. Jangan biarkan bulan-bulan yang ditinggal tanpa kejayaan kecil yang anda capai.

Seperti dalam ucapan Bajet 2014 oleh Datuk Seri Najib Razak “Seperti kata orang iban di Sarawak ” Utai Besar, Gaga mit”…Anda kacak kerana dapat baca artikel ini sehingga habis.

29 Comments

Add a Comment
  1. saya target ada duit masuk..lama dah mengidam duit dari blog
    ENTRI kakiblog ☛ 5 Sebab Mesti Kemaskini BlogMy Profile

    1. Aku pun target duit juga. Tapi buat masa ini. Menyelam sambil minum. Dlm masa terdekat ini duit bukan keutamaaan untuk blog ini. he..he..he..
      ENTRI Arman ☛ Tetapkan Sasaran November Blog AndaMy Profile

  2. gua pun masih belum faham lagi bab SEO ni..hu3..kadang2 cepat je diindex terus dpt page satu tapi tak tahan lama…dia akan turun balik
    ENTRI blogger lelaki ☛ Final Piala Malaysia 2013 : Kelantan vs PahangMy Profile

    1. Samalah kita bro. Nak tengok juga setakat mana keyword ini bertahan lama.
      ENTRI Arman ☛ Tetapkan Sasaran November Blog AndaMy Profile

    2. Yang saya tahu, salah satu cara paling cepat indeks ke Google ialah dengan submit pada fungsi Crawler > Fetch to Google yang ada dalam Google Webmaster tool tu. Setakat ni cepat juga indeks blogpost kalau saya submit kat situ.
      ENTRI Siti HipMom ☛ Where to Buy Cheap Winter Clothes in Malaysia, Other Than Universal Travelers?My Profile

      1. Tq.Info, nanti cek webmaster aku, dah setting ke belum.Tak pasti pulak.

  3. Target puteri untuk bulan ni juga untuk mengecilkan rank alexa. Mudah-mudahan target untuk blog ni tercapai 🙂
    ENTRI puteri kasih ☛ Final Piala Malaysia 2013, Siapa Juara?My Profile

  4. wee serius di Alexa ni,saya belum keurus saya skali hehehe
    Dulu saya punya blog update 2 artikel tiap hari,alexanya turun hingga 200 RB walau kunjungannya sepi..
    ENTRI Adib Mahdy ☛ Kunci Layar Android Pendeteksi Sidik JariMy Profile

  5. yap, tetapkan target. itu lebih mudah..hoho
    ENTRI titan ☛ 5 Sebab Kenapa blogger melayu susah dapat job?My Profile

  6. salam perkenalan dari saya. blog yang amat berinformasi. terima kasih atas perkongsian saudara…
    ENTRI Farid Adam ☛ 10 Entri Popular FaridAdam.com Untuk Bulan Oktober 2013My Profile

    1. W’salam, terima kasih sudi singgah sini bro.

  7. saya target blog kedua saya akan mencapai fasa stabil
    ENTRI Juan ☛ Goods And Services Tax (GST) Malaysia Itu Baik Tetapi?My Profile

    1. Semoga berjaya Juan…

  8. semoga bertambah hebat bro 🙂 sory lambat reply .hehe
    ENTRI pahan ☛ Apa yang kamu perlukan untuk design theme blog sendiri?My Profile

    1. Amin. Moga masin mulut kau Pahan.

  9. sy msih lgik kelaut..haha
    ENTRI Jebeng Otai™ ☛ Bagaimana Pengiraan GST?My Profile

    1. Jebeng Otai sibuk dgn Butik M7 sekarang…

  10. untuk bulan november ini sepertinya saya masih seperti bulan – bulan lalu belum ada target tertentu mas, mash stay posting alakadarnya saja, soal seo saya tak terlalu paham juga dan tak terlalu fokus di seo.
    ENTRI Rizkyzone.com ☛ Masuk Neraka Siapa Takut | Sosok Ibu yang SabarMy Profile

    1. Stay posting pun target mas rizky…semoga dpt buat post hari-hari..

  11. banyak juga target nak kejar ,In Shaa Allah akan cuba perbaiki ranking Alexa pada masa ini
    ENTRI wazy ☛ Salam Maal Hijrah 1435HMy Profile

    1. Semoga berjaya capai target bro…

  12. Good luck dengan sasaran itu 🙂
    ENTRI Eridy ☛ Cara merendahkan bounce rateMy Profile

  13. target, nak lebih ramai follower
    ENTRI encikarman ☛ Gambar Toyota Vios Baru 2013My Profile

  14. Jom sama-sama ramping alexa..hehehe
    ENTRI Hafizul ☛ Gambar Payudara Di HisapMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Copyright 2017 Wiramerah.com - All Rights Reserved Frontier Theme